November 26, 2011

Never mind, I'll find someone like you

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

:: akhir waktu 30 Zulhijjah 1432 ::

tak dapat nak di luahkan dengan kata-kata.....
hanya percaya bahawa setiap yang berlaku ada hikmahnya
dan Dia Maha Mengetahui yang terbaik buat kita

Ketenangan yang dicari
Akhirnya Ketenangan yang ditemui

Tidak perlu lagi rasa bersalah
Tidak perlu lagi rasa malu
Semuanya sudah terjawab

Tiada dendam ~ percayalah ~
Namun ada terima kasih ~ dari hati ~

dedikasi untuk orang yang comot tapi comel...
En Aza** , semoga anda bahagia selalu bersama yang tersayang.




November 13, 2011

Koleksi Cadar Manchester United

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


anda mencari 
CADAR @ COMFORTER




KOD: seperti dalam gambar
SET CADAR SINGLE & COMFORTER
Kandungan Set : rm 108.90
1 helai cadar bergetah, 2 helai sarung bantal, 1 helai sarung bantal peluk & 1 helai comforter single berquilting

KOD: seperti dalam gambar
SET CADAR QUEEN & COMFORTER
Kandungan Set : rm 149.90
1 helai cadar bergetah, 4 helai sarung bantal, 1 helai sarung bantal peluk & 1 helai comforter queen berquilting


HARGA DI ATAS TIDAK TERMASUK POS



info lanjut : like page kami di facebook :-


November 12, 2011

Mari Baca Doa Rabitah

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Pernah dengar tak ??? Sebenarnya doa ni, ada dalam al-Ma'thurat pada part yang terakhir.
Kelebihannya lebih menjurus untuk membantu kita dalam menjaga hubungan sesama manusia.

Doa ini juga wajar diamalkan untuk Muslim yang sedang mencari pasangan hidup.
Bagi yang dah ada calon tu,,jg bagus amalkan doa ni sambil bayangkan wajah calon pasangan kita.
info dari : sila klik sini

apa??? tak pandai ??? takpe,,boleh study dari you tube :



Doa nya :


Terjemahannya :


Senang jee kan??? boleh baca pada pagi atau petang atau pada bila-bila masa.
jommmm amalkan....


terima kasih kerana baca sampai habis ;)))

October 11, 2011

Munajat

Tuhan..ku bisikkan kerinduan, keinsafan, pengharapan..
Tuhan..ku sembahkan pengorbanan membutikan kecintaan..

Bisikanku untukMu
Munajatku mohon restu
Semoga cintaku bukan palsu
Pada desiran penuh syahdu
Gelombang lautan rinduku

Munajatku dalam syahdu
Merindui maghfirahMu
MardiahMu dalam restu 
Harapan tulusnya hatiku
Ku rindukan pimpinanMu
KeagunganMu dalam doa ku
Kebesaran pada kudratMu
Yang membina rohaniku



Tuhan..ku bisikkan kerinduan, keinsafan, pengharapan..
Tuhan..ku sembahkan pengorbanan membutikan kecintaan..

Ujian kepahitan di dalam kehidupan
padanya ada kemanisan
Ketenangan dan kebahagiaan
Bayangan Syurga idaman
Munajatku dalam shahdu
Merindui maghfirahMu




MardiahMu dalam restu 
Harapan tulusnya hatiku
Ku rindukan pimpinanMu
KeagunganMu dalam doa ku
Kebesaran pada kudratMu
Yang membina rohaniku



Tuhan..ku bisikkan kerinduan, keinsafan, pengharapan..
Tuhan..ku sembahkan pengorbanan membutikan kecintaan..


September 20, 2011

Sepetang Bersama Dia

kalau dia ada di rumah
aku mesti sedaya upaya
mencuri waktu untuk bersama dengan dia
yeeelah bukan selalu dapat keluar sama
aku akan curi dia sekejap

huhuhu...ayat tak tahan..ayatayat gedik

cuma nak show off, our picture...picture yang aku suka sangat, 
taken wif my old nikon (since 5 years ago) benda yang termahal 
aku beli since study...with my own pocket!!!

wordless evening wif my gorgeous little bazlaa
now....introduce to all.......


p/s : keklik klik gambar untuk tatapan lebih asyik !!





see...chemis btw she n old nikon    






                     

i yg tak mesra lensa...cehhh


guess....where we r ??

1st peace !! (,") 


2nd peace (^_^)



pict i like most !!!


wif baju kurung ~~ ayuuu~~

she again !!! mmg dengar ckap taker !!

show off ~~~ just frm back ~~ 
p/s : semua picture adalah bebas editing....
sekian...enjoy wif my picture !!!!





















September 16, 2011

Short Message Service



Alhamdulillah....ketika ini, 17 Shawwal 1432H.


mood : gigih mengembalikan momentum setelah lama bercuti.


merujuk tajuk atas, dipendekkan jadi " sms"


yeee " sms" sudah wujud sejak dahulu kala lagi sejak sebelum ada fesbuk ~
bagi aku ni cara yg paling afdal , pantas & mampu oleh semu pengguna telefon mudah alih...
betulkan ?? until now masih menggunakan cara ini, yee lah bermula dari 1 sen.


tapi aku nak cerita pasal sms yang aku simpan...kat dalam nokia 6030 ak ni.. 
dia mmg tak pernah meragam ~~ sayanggg dia ~~
tadi aku duk kemas2 part "save messages" then tetiba pula terbuka sms lelama...
aku nak share....antaranya ~~


" ya ALLAH sedarkanlah aku untuk mencari keberkatan. Terangkan hatiku & bimbinglah aku serta 
   anggotaku untuk mengikuti segala ajaranMu dengan cahayaMu. Sediakan bagiku sebahagian drpada     
   keluasan rahmatMu. Berikan aku petunjuk dengan ajaranMu. Bimbinglah aku menuju keredhaanMu 
   yang penuh kecintaanMu. Bukakan bagiku pintu2 shurga & tutupkan bagiku pintu2 neraka. Berikan 
   kemampuan kepadaku untuk membaca ayat2 suci al-Quran. Tempatkan aku di kalangan orang2 yang   
   sentiasa memohon keampunan. Jadikanlah aku hambaMu yang solehah serta jadikanlah aku di kalangan
   auliya. AMIN. " 


Sender : Zalifah Celcom +601936***** Sent : 23:01:11 18/01/2009


ketika itu ---> aku sedang dalam keadaan melawan kesedihan mencari kekuatan <----  


sms lain :


" Bila kau memandang segalanya dari Tuhanmu yang menciptakan segalanya, yang menimpakan ujian,
  yg menjadikan sakit hatimu, yg membuatkan keinginanmu terhalang, serta menyusahkan hidupmu, pasti
  akan damailah hatimu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yg sia2.
  Bukan Allah tak tahu derita hidupmu, retaknya hatimu, tapi mungkin itulah yang DIA mahukan kerana 
  DIA tahu hati yg sebeginilah yg selalunya lebih lunak & lebih mudah untuk akrab & dekat denganNYA...
  -su,insyaALLAH semoga tabah mghadapi ujian Allah yg Maha Hebat ini. salam sayang dr kak hana- "


Sender : k.izahana +601927***** Sent : 20:22:39 19/01/2009


ketika itu ----> aku mencari cari redha untuk menerima hakikat <-----


zalifah : anda sahabat dunia akhiratku.
k.izahana : pertemuan denganmu walaupun sekejap..tapi amat terkesan, sungguh rindu hati ini
                 akan pertemuan singkat itu.


Terima Kasih Ya ALLAH, kerana Engkau telah mengurniakan hambamu ini sahabat sahabat yang 
mendamaikan hati. Alhamdulillah.....



  















August 15, 2011

Hadiah Ramadhan

mood : ramadhan 1432H
Alhamdulillah..masih diberi kesempatan olehNYA untuk berada
dalam Ramadhan kali ini.
Kita hanya mampu merancang tapi DIA yang tentukan segalanya.
Hanya DIA Yang Maha Mengetahui.
Awal Ramadhan yg ak rasa agak mencabar.....
bila kekaseh2 sakit
kekaseh kena g hospital
bila sesuatu berlaku di luar jangkaan
bila shendoo mak ak cuti tanpa gaji
bila antibody ak down.......mashaALLAH..
hanya ALLAH sahaja yang tahu perasaan ini.

Tapi alhamdulillah.....puasa tetap puasa..
nikmatnya IFTAR walau hanya berdua dgn bonda
walau kekadang hanya dgn nasi ambeng
Alhamdulillah itulah rezeki.....thanks you ALLAH

aku dapat hadiah.....
hari sabtu 14 ogos ak mmg nak balik kampung
nak sampaikan amanah yg dah lama sangat ak tangguh
awesome sangat cos kekaseh ak pun blik kmpung
lebih awesome...semu siblings dia ada balik kmpung
subhanallah....it was very great !!!
i know..it was such a present that ALLAH give to me..
after ak melalui beberapa siri dugaan

cik kekaseh...zarinah  


 



  















bertambah awesome lagi..malam tu dapat meet old frend
thanks cik isz n bondanya..
yeah...dapat air biru, keropok moony & sambal yg delicious..
tak sangka plak dapat kumpul time blan pose ni..

my handsome frend : isz

raya 2010 w air biru...d rumah isz

so...im really hepi w that moments...
                sekarang...
kekaseh dah semakin pulih
kekaseh dah agresif semula
antibody ak pun dah smakin stabil
amanah pun dah dilaksanakan.
segala puji-puijan hanya untukMU.....








July 8, 2011

keHILANGan

dah lebih 3 bulan aku menghilang untuk update entry

apa pun tak bolah nak buat

bila masa hilang ~ tapi masa takkan hilang ~ cuma berputar ~~

hilang lagi
ke mana hilang nya ?
ke satu destinasi
destinasi pasti atau
tiada kepastian

hilang dalam pandangan
yang membawa duka
duka kerana kehilangan

tercari-cari dalam terang
ke mana ia menghilang
namun tidak ketahuan jua

hilang di saat waktu genting
menambah kekusutan
melerai kehilangan
namun hanya menemui kebuntuan dalam nyata

celarunya bila ada yang hilang
dalam makan mesti mencari
terkadang dalam solat juga mencari
dalam setiap jasad yang mengalir ada pencarian
kehilangan dan pencarian
pencarian dan kehilangan
sampai bila ???
sampai bertemu

kehilangan itu
kehilangan yang pasti
kehilangan kerana alam itu
kehilangan tanpa iringan pencarian
kehilangan dengan keredhaan

hilang tidak lenyap
bila sampainya waktu
tibanya masa
hilang akan bertemu jua

aku baru kehilangan
kepedihannya amat dalam
Al - Fatihah kiriman kami buatmu, saudaraku
Almarhum MOHD NAZRIN HAMDAN
berehatlah dengan tenang di sana.
kami kehilangan kamu.....tapi kita akan bertemu nanti.

March 23, 2011

Perkhidmatan Dobi


Alhamdulillah, setelah sekian lama dalam bulan March, baru kali ini berkesempatan update blog. Buat kali pertama juga aku bercerita berkenaan dobi. Sudah bersedia untuk membuat pendedahan. cewah........hihi=p

Khas untuk penduduk Felda Lok Heng, idea untuk membuka kedai dobi tercetus kerana pada masa itu belum wujud sebarang dobi kat lokhengelez ni. Ramai yg tanya, mana dapat idea. Itulah jawapannya. Dan dengan izinNYA secara rasmi pada 19 Januari 2011, aku dengan sendiri melancarkan DOBI QASEH SUCI. 

ALHAMDULILLAH......Thanks you ALLAH

Kat mana kedai nye, cik kak ?? 
Dalam kedai ada kedai, sebenarnya kedai dobi qaseh suci ni terletak di dalam 
kedai runcit hanismad. 


** perkhidmatan apa ???
setakat ini rating yg paling favourite adalah servis cuci cuci toto. Selain itu, servis cuci comforter, karpit lembut, cucian normal (basuh & lipat) untuk pakaian, skirting dan bergantung kpd permintaan.

cucian normal  >>  2.50 /kg
jeans, tuala      >>  3.00 /kg
skirting, langsir >>  3.00 /kg
comforter        >>   4.00 /kg
carpet lembut  >>   10.00 /helai
toto              >>   10.00 /helai


sekiranya ada pertanyaan atau cadangan atau aduan, boleh call atau emel di : su_zafaran@yahoo.com.my. Kedatangan anda amat dialu-alukan, jemputlah hantar apa2 yg boleh kami basuh. Harga murah kan....

Terima kasih kpd seluruh ahli keluargaku, yg tidak jemu menyokong. Terutama kepada bonda,i know mum, u're happy for this. To yayah nisa abang n adik...hehe=p u'll slalu jd pelakon tambahan. Thanks from deep in my heart!! sayangggggg semuanya. Terima kasih jg pada orang2 blok ku, "BLOK 16" yg sntiasa menyokong. To person who i called "zal" terima kasih ukhti. InshaALLAH.....diri ini akan cuba yang terbaik. 

Jazakallah Khairan  









February 21, 2011

CAHAYA cahaya CAHAYA

untuk kesekian kalinya
aku terperangkap lagi
terperangkap dalam gelap
mencari cahaya menuju jalan keluar

tolong aku....

cahaya cahaya cahaya

CAHAYA yang mana???

memang benar hati ini terperangkap
dalam cinta yang tidak JELAS
dalam keSAMARan
hanya mampu BERHARAP BERDOA kepada NYA

KECEWA......pergilah 
aku tak mahu KECEWA...
aku dah PENAT merasa KECEWA

HARAPAN tinggi HARAPAN
HARAPAN hanya kepada DIA
lewat DOA dalam gelap MALAM

pergilah GELITA
hadirlah CAHAYA

ku ukir SENYUMAN
senyum SENYUM senyum

hari HARI senyum dengan CINTA
hari HARI SENYUM kerana CINTA
kerana dalam hati ada CINTA
CINTA NYA
kerana CINTA NYA 
aku cinta kepada dia

adessssz, sejak bila aku layannn ayat2 sentimental ni...sape yg ajar ni???
aku blajar sendiri =p

February 19, 2011

Alat Jimat Minyak

As Salam

Hari ni nak buat entry pasal satu produk ni...
Saya dah menggunakannya....ehehehe
apa tu??///??? 
alat jimat minyaklah
cara guna : ikut sukatan then curah kat tangki minyak. 1 ml boleh merawat 5 liter petrol
sOOOOnang je kan.......... adik saye pun bleh buat.
It was " AutoMax Nano Tech Fuel Enhancer (NFE)"
Lebih Kilometer, Lebih Penjimatan, Lebih Vroom!

AutoMax Nano Tech Fuel Enhancer (NFE) adalah aditif bahan api multifungsi generasi baru yang menggunakan teknologi nano cecair dinamik untuk memberikan keberkesanan dramatik dan serta merta, yang tidak dapat ditandingi oleh aditif bahan api lain.
Apa kelebihan dia???

  1. mampu menjimatkan minyak sehingga 28% 
  2. meningkatkan kuasa enjin sehingga 20% - menghasilkan pembakaran yang lebih baik agar enjin berjalan lebih lancar dengan daya pecutan serta kuasa yang dipertingkatkan!!! wow...patutlah saye pecut sampai 140... :)
  3. menghapuskan ketukan enjin dan melanjutkan hayat enjin-dengan mengekalkan kebersihan ruang pembakaran, ia menghapuskan ketukan enjin serta memastikan enjin kekal senyap dan berjalan lancar untuk lebih lama.
  4. menjimatkan kos penyelenggaraan-enjin yg lebih bersih memanjangkan jangka hayat penapis minyak. minyak enjin bertahan sekurang-kurangnya dua kali lebih lama, so boleh jimat.
  5. mengurangkan pembebasan asap berbahaya sehingga 98%-diuji oleh makmal-makmal kelulusan EPA, agensi-agensi kerajaan serta syarikat-syarikat lori dan terbukti mengurangkan pembebasan asap berbahaya dengan ketara, menjadikan alam sekitar lebih bersih dan sihat.
SESUAI DENGAN SEMUA MINYAK PETROL !!!


BERMINAT ????? NAK BELI ???? SAYA ADA JUAL.....HANYA RM 39.80 sahaja
free shipping !!! seriously !!!
emel saya : su_zafaran@yahoo.com.my
facebook : suha5181@gmail.com

Maklumat lanjut boleh terus ke laman sesawang ni : http://www.h2oil.com

" sharing is caring "

Sekian, Wassalam.


February 10, 2011

Alat Jimat Minyak Version I

Petrol & Money.... 
pikir pasal minyak pikir pasal duit.
Buat aku yang berulang alik dari rumah ke tempat keje, 
dari tempat keje ke rumah.
It was RM 10 per days!!!
makan baru rm2 sehari....
huhuhu < tak baik mengeluh>

recently aku diperkenalkan dengan sejenis alat yang dapat menjimatkan minyak.
wOOOOW ak nak...nak..nak..nak beli.

katanya alat ni dapat save petrol sehingga 45 % , 
if ak guna dapat jimat rm 135 tuuu
mudah di pasang. just cucuh kat pencucuh kete yang tempat cucuh charge hanpone tu...
senang sangat!!!!
memang best kan kalo dapat beli...aku pun beli....

alhamdulillah...dah selamat transfer duit..barang pun sampai..
excited tuuuuu!!!!!
tapi haru...haru plak...haru sei....
ada ke pencucuh kat JLV tu tak berfungsi....
huhuhu=p sabar... sabar...

bawalah JLV ke kedai aksesori, konon2 nak troubleshoot pencucuh tu
sampai garu kepala mamat sepet yg buat troubleshoot tu.
dia bilang "ada wayar putus lah...." 
ada tikus agaknya...hahahahaha

HEADACHE......MIGRAIN!!!!!!
the solution.....aku akan nego till let go itu barang....
cari solution lain tuk jimatkan petrol
Yeahhhh!!!! Dont Give Up !!! 
save PETROL save Money better WAY!!!

MORAL VALUE : cek up pencucuh kat kete, sebelum beli alat ni.

RECOMMENDATION : belilah alat ni kalo nak jimat petrol dan $$$$$. 

eheehehehe=p

nak tengok rupa alat tu....ni dia...

 







February 8, 2011

19 JANUARI 2011

hari itu 19 januari 2011
genap sudah 2 tahun

pelayaran hidupku tanpa seorang nakhoda
selama itu terasa terumbang ambing kapal hidup ini
terkadang terasa seperti terjatuh apabila dipukul badai
badai ombak yang tidak terduga kehadirannya 

aku takut lemas di lautan dalam
aku takut hanyut ke tepian

tapi....
aku tak boleh menangis aku tak nak menangis
aku tak boleh rebah dihadapan mereka
aku akan cuba melawan ombak itu
aku kena kuat walau mereka rasa sedih
biarlah...biarlah aku simpan rasa sedih ku

rasanya...
macam baru semalam aku benci dia
macam baru semalam aku sayang dia
sedangkan hari-hari dia sayang padaku

macam baru semalam aku masam muka dengan dia
macam baru semalam dia beri senyuman padaku

macam baru semalam aku bergaduh dengan dia
macam baru semalam dia nasihatkan aku

tapi....
sungguh aku rindu dia rindu....
sungguh aku kehilangan dia kehilangan...

Ya ALLAH....
tolonglah hamba
agar hamba redha
agar hamba sedar
bahawa dia kini bersamaMU
kerana dariMU dia hadir & kepadaMu dia kembali

Al - Fatihah buatmu ABAH
dalam kenangan yang jauh tapi sentiasa ada dekat di dalam jiwa
( MOHAMAD BIN KASSIM 1954 ~ 2009 )

anak ini akan cuba menjadi anak yang terbaik.

January 15, 2011

one & one & eleven

Tiada kata seindah pujian. all praises to ALLAH , ALHAMDULILLAH......disaat ketika ini aku masih dapat menikmati nikmat hidup dengan sempurna. Hari berganti hari, dah 2 minggu melangkah ke tahun 2011. Best tak bunyi tajuk?? Bahasa Inggeris tapi isi entry Bahasa Melayu...hehe=p takut kucar kacir bahasa nanti.

What a special numbers??? Yang sebenarnya, itu adalah tarikh pertunangan buat sepupuku ~ yayah ~ . We are happy for u!!! Alhamdulillah....there were through deep from my heart that I'm really happiest for u. Hoping that the happiness be alwayz wt you my dear cuzin.

E-day telah dipilih pada date 01.01.2011...permulaan tahun baru yang baik. Semoga diberkati, Ameen. Majlis berlangsung kat umah atok di Bkt Besar, cucu kesayangan atok nie....semua berjalan lancar. Setelah menempuh pelbagai dugaan & ujian darah manis....Alhamdulillah, ALLAH mengizinkan perkara yang baik. Mrs Nureen telah selamat ditunangkan bersama jejaka pilihan Mr Nizam. Congrats!!!!!!!

 untuk ku, kamu, dia & mereka yg berpacaran

Cinta adalah kekuatan,
yang mampu mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka jadi anggur,
mengubah sedih jadi riang,
mengubah amarah jadi ramah,
mengubah musibah jadi muhibbah,
itulah cinta..




Sekalipun cinta telah ku uraikan,
dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cita kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri...

meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..

kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..


Layan kata-kata puitis.........then this songs, terdengar masa tekan minyak 
coz dah lambat nak punch in. 

By Brothers ~ warna-warna cinta~

Mereka berkata
Hidup perlukan cinta
Agar sejahtera aman dan bahagia
Andai tiada atau pudar warnanya
Meranalah jiwa gelaplah dunia

Warna-warna cinta
Yang terlukis di hatimu
Semat pada senyum dan tangismu
Agar mewarnai Jiwamu yang tulus
Seperti sang pelangi selepas gerimis

Mereka berkata Cinta itu merah
Mengalir bersama titisan yang sempurna
Cinta berharga bila sudah tiada
Menjadi sejarah yang mungkin kan di lupa

Apa warna cinta
Bila hidup sengketa
Kabur warnanya

Warna-warna cinta
Yang terlukis di hatimu
Semat pada senyum dan tangismu
Agar mewarnai jiwamu yang tulus
Seperti sang pelangi selepas gerimis
Uuuuu… selepas gerimis

 
That all the story about ~ LOVE ~ ..... waiting my turn :)



January 4, 2011

Universal Studios Singapore aka "USS"



Alhamdulillah...kini kt dah berada dalam tahun 2011. Kenaikan tahun, umur naik, semua naik! naik! diharapkan pendapatan pun bertambah naik. InshaALLAH....Ameeen.

nak tahu??? tak nakk??? nak bagi tahu juga!!!!

Last natal, ak berpeluang ke uss singapore... hehe=p setakat kat singapore jerr yg mampu buat masa ni compare kat hong kong...kat spore g naik bas je...dri johor yee. Greatest thanks to my friend, those who offered me!!! there such a sweet enough moments to be there with you. ~wink~ layan satu picture dulu..nak???


tuu opening nya..USS ni sebenarnya kat hujung singapore. so, if u'all drop dari larkin..memang agak jauh compare naik flight dari Changi. Takpelah...jauh perjalanan luas pemandangan. Cuci-cuci mata sambil melihat kemodenan Negara Singa! Checked list travel itinerary sy :

  1. Pusat Pengangkutan Awam Larkin. (thanks adik..hantar akak)
  2. From Kranjit MRT (After Woodlands Checkpoint)
  3. Drop to Dhoby Ghaut MRT, then
  4. Switch to Harbour Front Station
  5. You will see Vivocity Mall (sgt besar!!) then
  6. Need to board RWS 8 bus to Resort World Sentosa 


Pening ke??? senang je, u'all takkan sesat. Maps dan signboard ada dimana2 shj. tak boleh jugak...tahan jee lah pak polisi...bilang nak g sentosa. konpem sampeiii!!!



Part yang paling bestttt bg ak, time naik bus...last shuttle katakan. bus tu akan lalu kat "Telok Blangah", asalnya dulu adalah sebuah kampung tapi sekarang dah maju. Kalo ak dok silap kat sinilah salah satu tempat shooting filem P.Ramlee. Nice.....ada bau2 strong history kat situ. Jomm layan picture lagi....



Tiket...nak masuk wajib kena ada tiket...kalo takde, hehe=p dapat duk kat globe tu je lahh. Kalo u'all g time weekdays..boleh jee beli tiket on d dot kat kaunter. But, if g time2 reramai org..oliday.. wajib book awal! via online (just prints n bring along). Price either $72 or $66 depends on days! Jangan tak tahu..dalam tiket tu termasuk VOUCHER..Meal Voucher & Retail Voucher, $5 setiap satu! Pandaikan depa ni....u'all boleh tebus kat "guest house" then boleh redeem masa makan & beli barang. Berbaloi lah juga!!! $5 sama dgn RM11.80 tau (currency terkini). Once u'all enter...boleh exit, then enter balik...bleh kuar kuar masuk gitu...as long as tiket tu belum terminate. The ticket all in one with all games & shows!!! u'all boleh tgok show sambil tido n boleh tgok telur dinosour menetas. hihi :)


Tips penting tuk share aee
  • bring extra money!! bawa duit ringgit pun tak pe (money changer bersepah)
  • pakaian n kasut yg sesuai (nanti nak naik roller coaster!!! yehooo)
  • sediakan air mineral utk ke toilet kuikui (*_*) but tissue alwyz thr!
  • pasal makan..dun worry...pastikan ada display "HALAL"
  • IMPORTANT!!! Kamera jgn lupa!! bawalah semu yg ada! Tapi selamatkan ia dripada air!! kat dalam tu ada locker berbayar tuk simpan barang. dunn worri, be hepi!         
Apa yang ada kat dalam USS ni...ada 7 benda (masuk semu yee) boleh thru ke laman sesawang dia. My experience, rasa di alam fantasi catched Shrek 4D, then macam nak gugur jantung naik coaster kat dalam Mummy Return. My friend plak...sampai 2 kali tgok show monster musical, hantu tu semu cute miut!!!!

Panjangkan cerita.....nak story update...u'all boleh like kat fbook "Resort World at Sentosa". Kat sana...ak jumpa ramai org mesia... "hi..uncle from Penang", "mak cik dri Klang!" haaaa bring me to Malaysia!

I wish to return there with my beloved brother & sister....InshaALLAH, ada rezeki akak bawak g sana, kta drop dri Tanjung Pengelih. ok???


sy nak ke sana lagiiii !!!



                                                          
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...