February 10, 2011

Alat Jimat Minyak Version I

Petrol & Money.... 
pikir pasal minyak pikir pasal duit.
Buat aku yang berulang alik dari rumah ke tempat keje, 
dari tempat keje ke rumah.
It was RM 10 per days!!!
makan baru rm2 sehari....
huhuhu < tak baik mengeluh>

recently aku diperkenalkan dengan sejenis alat yang dapat menjimatkan minyak.
wOOOOW ak nak...nak..nak..nak beli.

katanya alat ni dapat save petrol sehingga 45 % , 
if ak guna dapat jimat rm 135 tuuu
mudah di pasang. just cucuh kat pencucuh kete yang tempat cucuh charge hanpone tu...
senang sangat!!!!
memang best kan kalo dapat beli...aku pun beli....

alhamdulillah...dah selamat transfer duit..barang pun sampai..
excited tuuuuu!!!!!
tapi haru...haru plak...haru sei....
ada ke pencucuh kat JLV tu tak berfungsi....
huhuhu=p sabar... sabar...

bawalah JLV ke kedai aksesori, konon2 nak troubleshoot pencucuh tu
sampai garu kepala mamat sepet yg buat troubleshoot tu.
dia bilang "ada wayar putus lah...." 
ada tikus agaknya...hahahahaha

HEADACHE......MIGRAIN!!!!!!
the solution.....aku akan nego till let go itu barang....
cari solution lain tuk jimatkan petrol
Yeahhhh!!!! Dont Give Up !!! 
save PETROL save Money better WAY!!!

MORAL VALUE : cek up pencucuh kat kete, sebelum beli alat ni.

RECOMMENDATION : belilah alat ni kalo nak jimat petrol dan $$$$$. 

eheehehehe=p

nak tengok rupa alat tu....ni dia...

 







3 comments:

Sekamar Rindu said...

salam....

tension memikirkan bila harga minyak naik ni..folo ur blog..**6

anak nelayan said...

salam....
thanks ye..follow blog ni.
kta kna cari solution utk jimatkan minayk!!

♥ nanurinos ♥ said...

kena jimat..
minyak ooohhh minyak,bile mau turun harge~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...